Someron kuntosalit tarjoavat liikunnan iloa niin kovaa reeniä kuin kehonhoitoa etsiville

Mitali, jossa lukee "Kuukauden yritysnosto Somero".

Somero tunnetaan vireästä liikuntakulttuuristaan. Sitä alueen kuntosaliyritykset, Majurimove Oy ja TNSport Oy vahvistavat. Ne tarjoavat somerolaisille monimuotoisia liikkumisen tapoja, kukin asiakasryhmiensä tarpeita vaalien.

Kuntosaliyrittäjät hymyilevät salimiljöissä.
Vasemmalta oikealle: Majurimoven yrittäjä Sari Majuri sekä TNSportin yrittäjäpariskunta Niklas ja Tanja Niskanen. Kuva: Tanja Pohjaranta.

Muutama vuosi sitten Someron yrityskentälle nousi kaksi uutta liikuntapalveluyritystä, TNSport Oy keväällä 2019 ja Majurimove Oy vuonna 2020. Sitä seuranneet vuodet ovat olleet molemmille haastavia. Mutta samalla palveluprofiilitkin ovat kirkastuneet.

“Pyrimme sytyttämään ihmisissä liikkumisen kipinän. Tässä ajassa korostuu tavoitteellisuus ja kilpailullisuus, mikä näkyy erityisesti somessa. Mutta se ei ole ainut tapa liikkua, myös matalan kynnyksen osallistuminen on sallittua. Liikunta ei vaadi erityistaitoja”, kertoo Majurimoven omistaja Sari Majuri.

Majurimoven liikuntamuodoissa onkin mistä valita. Avarissa tiloissa Takalankujalla voi tehdä kuntosalitreeniä kellon ympäri tai kokeilla tankotanssia ja ryhmäliikuntaa. Tarjolla on lisäksi yksilö- ja pienryhmäpalveluja.

Kaikentasoiset liikkujat ovat niin ikään tervetulleita TNSportille. Tanja ja Niklas Niskasen omistamalla salilla Ruunalantiellä korostuu toiminnallinen harjoittelu. Vaikka liikkuminen ei edellytä kilpailemista, on virikkeitä tarjolla myös kilpailuhenkisille.

“Palveluistamme suurin on ryhmäliikuntatunnit ja ohjatut valmennukset. Niihin osallistuu eri tasoisia kävijöitä, niitäkin, joilla on ongelmia vaikka selän tai polvien kanssa. Tarjoamme perinteisiä kuntosalipalveluita, toiminnallista harjoittelua ja crosstrainingiä. Meillä voi myös harrastaa crossfittiä ja osallistua crossfit-kilpailuihinkin, jos haluaa”, kertoo Tanja Niskanen.

Somerolaisten liikunnan tarpeisiin on helppo vastata

Majurimovella ja TNSportilla palvelut painottuvat eri tavoin. Samalla ne osaltaan täydentävät Someron liikuntatarjontaa. Eroistaan huolimatta molempia yhdistää realistinen visio yritystoiminnasta. Siinä yhteistyö kaupungin kanssa korostuu.

“Inflaatio ja energiakriisi heittävät nyt haasteita liiketoiminnalle. Tulevaa on hankala ennustaa. Mutta somerolaiset kaipaavat liikuntaa, ja siihen voin onneksi vastata. Tyytyväiset asiakkaat ovat merkki siitä, että toimintaa voi jatkaa”, Majuri kuvailee.

Myös TNSportilla luotetaan somerolaisten haluun liikkua.

“Somerolla urheilun arvostusta pitävät yllä seurat ja yksityiset tahot, mikä lisää alueen elinvoimaa. Kaupungin tuella olemme järjestäneet ohjelmaa työttömille ja kaupungin ryhmille mahdollisuuksien mukaan”, Niklas Niskanen kertoo.

Yhteistyö Someron kaupungin kanssa on tuttua Majurimovellekin. Sen myötä erityisesti nuoret on helppo saada harrastamisen pariin.

“Kaupungin kanssa olemme tarjonneet ohjelmaa nuorille muun muassa Nuorten ilmainen kuntosalitunti -harjoittelun muodossa. Se on ollut suosittu, sillä kuntosali on nuorille muodikas hengailupaikka. Kuntosaliharjoittelu voi tarjota monelle kipinän liikunnan aloittamiselle. Ja tottakai itse tunnistan nuoret myös potentiaalisina asiakkaina”, Majuri sanoo.

Nainen treenaa kuntosalilla.
Majurimoven tiloissa on hyvin varusteltu kuntosali, joiden lisäksi kalenterista löytyy monipuolisesti ohjattuja ryhmäliikuntatunteja – myös tankotanssi kuuluu valikoimaan. Kuva: Tanja Pohjaranta.

Markkinoinnista ja investoinneista vakautta toimintaan

Kovina aikoina yrittäjyyttä mitataan ennen kaikkea yrittäjän omalla panoksella. Siinä digikanavat ovat avuksi.

“Heti toiminnan alussa perustimme verkkokaupan, mikä on edellytys kylmän salin pyörittämiselle. Olen aktiivinen somessa, jonne tuotan asiantuntijuutta korostavia sisältöjä”, kertoo Majuri.

“Mainostamme Googlessa ja kerromme somessa tapahtumistamme”, Tanja puolestaan sanoo. “Hyödynnämme myös jäsenten omia julkaisuja, kun he kertovat onnistumisistaan. Sisältöjen kautta voimme näyttää tilojamme ja laitteitamme.”

Niissä onkin esiteltävää, sillä TNSport muutti viime vuonna Ruunalantielle uusiin 300 neliön tiloihin. Samalla Tanja ja Niklas investoivat uusiin painopakkalaitteisiin. Se jos mikä kertoo luottamuksesta liiketoimintaan.

“Luotamme omaan tekemiseemme, ja investoinnit tuovat vakautta toimintaan. Tiedämme myös, että asiakkaamme arvostavat laatua, turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Sitä haluamme tarjota investointien myötä”, Niklas lisää.

Liikuntaohjaajat poseeraavat toimitiloissaan.
Tanja ja Niklas Niskasen luotsaama TNSport muutti viime vuonna uusiin tiloihin ja samalla investoitiin painopakkalaitteisiin. Kuva: Tanja Pohjaranta.

Tähtäimessä fysioterapiaa ja mahdollisesti omat salikisat

Tulevaisuudessa somerolaisille on tarjolla yhä monimuotoisempia kuntosalipalveluja. Sekä Majurimovella että TNSportilla on tunnistettu asiakkaiden kasvavat tarpeet, joihin pitää vastata.

“Toistaiseksi olen mennyt puhtaasti kuntosali edellä. Rinnalla kulkee yksilövalmennus, jolle on kysyntää. Olen alkuperäiseltä ammatiltani sairaanhoitaja, joten tunnistan liikunnan eräänlaisena kehonhoitona. Sitä voin parin vuoden päästä tarjota osana Majurimoven palveluja, kun valmistun fysioterapeutiksi”, Majuri suunnittelee.

TNSoprtilta fysioterapeutti jo löytyy, kun Anne Kettunen liikuttaa tiloissa yksilöitä sekä ikäihmisten ryhmiä. Palveluihin kuuluu myös Recovery Pump -palautuslahkeet sekä BEMER-verisuoniterapialaitteisto.

“Niillä tuetaan palautumista sekä edistetään tehokkaasti sairauksien ja tapaturmien ennaltaehkäisyä ja hoitoa. Koteihin vuokrattavien laitteiden myötä palvelumme eivät rajoitu vain Ruunalantielle vaan kulkevat koteihinkin. Tavoitteenamme on liikunnan ohella tuottaa asiakkaille kokonaisvaltaista hyvää oloa”, Tanja Niskanen sanoo.

Niskaset kokevat, että uusien investointien myötä TNSportin tilat palvelevat asiakkaita entistä paremmin. Samassa kiinteistössä on lisäksi Someron Sporttikoneen tennis-, padel- ja sulkapallokentät. Tilaa markkinoidaankin “sporttiareenana”.

“Tänne on saatu mahdutettua kaikki tarpeellinen. Nyt pyrimme kasvattamaan ohjattuja tunteja ja lisäämään valmennuksia. Tavoitteena on myös nostaa omatoimipuolen käyttöastetta. Tulevaisuudessa olisi hienoa, jos pienempien tapahtumien ohella voisimme järjestää omat toiminnallisen harjoittelun salikisat”, Niklas visioi.

Toiminnallinen ryhmäliikuntatunti vauhdissa.
TNSportin 300-neliöinen toiminnallinen kuntosali sijaitsee Someron Sporttikoneen Sporttiareenan yhteydessä, josta löytyvät myös tennis-, padel- ja sulkapallokentät. Kuva: Tanja Pohjaranta.

Kiitokset yhteistyöstä: TNSportMajurimove ja Sporttikone Somero

Artikkeli: Tuomas Lieskivi / Mainostoimisto Kuke. Kuvat: Tanja Pohjaranta.

Ota yhteyttä

Kehittämispäälikkö
Antti Leino
p. 040 1268 272
antti.leino@somero.fi

Kaupunginjohtaja
Sami Suikkanen
p. 044 7791 200
sami.suikkanen@somero.fi

Someron kaupunki

Someron kaupunginvirasto
Joensuuntie 20, Somero
p. 02 779 11, fax 02 7488 331
Avoinna ma-pe klo 9-15
info@somero.fi

Neuvonta / puhelinkeskus
p. 02 779 11
ma-pe 9-15
aattopäivät klo 9-15

Tutustu
» somero.fi
» yllättäväsomero.fi
» visitsomero.fi


© 2023 Someron kaupunki